Generalforsamlingen
Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi den 19. april 2024 i Vejle
- Valg af dirigent
Tonny Studsgaard Petersen fra BBH/FH blev foreslået af bestyrelsen og valgt. Tonny konstaterede at GF var indkaldt iht. vedtægterne og dagsordenen var blevet udsendt 14. dage før. - Formandens beretning
Samuel Azuz omtalte kort følgende:
A. Meritsagen – er afsluttet og konklusionen vil snart være tilgængelig på DSKFs hjemmeside.
B. Bestyrelseshåndbogen – er under revision og bestyrelsen mangler kun det sidste.
C. DSKFs hjemmeside – Samuel og Hanne BB har haft møde med eksternt webfirma mhp. evt. skift af software/udbyder. Der pågår drøftelse i bestyrelse vedr. dette.
D. DSKFs bestyrelse – Samuel oplyser at formand og kasserer (Kenneth) kun har 2 år tilbage i bestyrelsen. GF opfordres til at hjælpe med at finde nye medlemmer til bestyrelsen, så DSKFs eksistens kan sikres fremadrettet
E. AI og klinisk farmakologi – emnet er ”HOT” og Samuel opfordrer til, at der dannes et ”AI Netværk” med medlemmer fra alle regioner.
Da der ikke var kommentarer til formandens beretning, anses den for godkendt. - Regnskab- og budgetfremlæggelse inkl. Kontingentfastsættelse
Kenneth fremlagde regnskab 2023/24 og budget for 2024 inkl. forslag om uændret kontingentet.
Der var ikke nogen kommentarer og begge dele blev godkendt. - Rapport fra selskabets stående udvalg
- Målbeskrivelsesudvalget: Er hvilende. Afventer udmelding fra SST vedr. den nye speciallægeuddannelse. (Torben)
- Kursusudvalget: Kursusprogrammet for H-læger kører efter planen. Aktuelt har SST bedt om en besparelse på 30.000 DKK på vores kurser i år. Der arbejdes på muligheden for at inkludere lægemiddelforbrug inkl. monitorering og implementering af MR-anbefalinger i kurset, der omhandler Sundhedsøkonomi. (Maija)
- Ansættelsesudvalget: Der har været afholdt 2 ansættelsessamtaler – september 2023 og marts 2024. Efterår 2023 (start 1/11):4 H-forløb opslået, 6 kvalificerede ansøger → 2 besat i Øst, 1 besat i Midt og 1 besat i Nord. Forår 2024 (start 1/5): 2 Forløb opslået, 2 kvalificerede ansøgere → 1 besat i Midt og 1 besat i Øst. (Hanne BB)
- DSF: Afholdt Årsmøde i januar 2024, gik godt. Mødedatoen i 2025 er ikke på plads. BCPT yder ikke støtte mere til selskabet. (Kenneth)
- LVS: Der har være repræsentantskabsmøde, omhandlede strukturkommissionen og ”Vælg Klogt”. LVS-kontingentet stiger med 50 DKK – 50% aktiviteter & 50% henstand. (Kenneth).
- UEMS/EACPT: Der afholdes møde i begge foreninger i Rotterdam i maj 2024. Aktuelt arbejder UEMS med et forsøg på at ensrette speciallægeuddannelse i klinisk farmakologi i EU. Troels vil gerne afgive posten i UEMS og evt. EACPT, kontakt ham for info. (Troels)
- DanPedMed: Formålet er at få flere børnestudier til DK (Norden) bl.a. ved at samarbejde med lægemiddelindustrien om placering af studier. Der er blevet afholdt Årsmøde 1. marts 2024, i København, hvor emnerne var CNS og sovemidler til børn samt AB behandling af børn i.v. vs. tabletter. (Torben)
- Inspektorkorpset: Der har været inspektion i KFA på AUH i 2023, det gik godt. Odense får muligvis inspektion i 2024.
- Indkomne forslag Bestyrelsen har indstillet Hanne Rolighed Christensen til æresmedlem på baggrund af en indstilling fremsendt af Kim Dalhoff og Mikkel Christensen fra BBH/FH. Kim Dalhoff fremhævede de vigtigste årsager til indstillingen, der inkluderede den kæmpestore indflydelse på vores speciale, som Hanne har haft i hele sit virke. Hanne Rolighed Christensen er nu blevet æresmedlem.
- Valg af formand Samuel Azuz genopstillede og blev valgt uden modkandidater.
- Valg af øvrige bestyrelse Der var 3 ledige poster til bestyrelsen og 2 som suppleanter. Da der var flere opstillede kandidater til bestyrelsen end ledige poster, blev der afholdt skriftlig afstemning.
Følgende personer blev valgt:
Kenneth Skov (bestyrelsesmedlem)
Astrid Johanneson Hjelholdt (bestyrelsesmedlem)
Freja Karuna Hemmingsen Sørup (bestyrelsesmedlem)
Hanne Rolighed Christensen (suppleant) - Valg af revisorer Kirstine Moll Harboe og Martin Nyeland genopstillede begge og blev valgt.
Michael Asger Andersen meldte sig til posten, som revisorsuppleant, og blev valgt. - Eventuelt Der var en forespørgsel vedr. farmaceuters mulighed for medlemskab og deltagelse på vores møder. Dette er der umiddelbart intet, der skulle forhindre dem i.
Generalforsamling i DSKF d. 21. april 2023, Odense Adelige Jomfrukloster
Referent: Marie Bach Nielsen
1. Valg af dirigent. Per Damkier vælges som dirigent. Det konstateres at generalforsamlingen er indkaldt rettidigt. Dog er udmelding af kandidater til bestyrelsen og indstilling af Kim Brøsen til æresmedlem, under punkt 5 og 7, ikke sket rettidigt.
2. Formandens beretning. Samuel Azuz, formanden, beretter: Fokus på opdatering af hjemmeside. Næste årsmøde under planlægning. Mange udpegninger til fagudvalg i Medicinrådet. Merit-spørgsmålet har fyldt rigtig meget i bestyrelsesarbejdet.
a. Formanden gennemgår forløbet af merit-sagen og den planlagte fremtidige køreplan:
1. Skriftlig udtalelse fra H-læger
2. Skriftligt modsvar fra PKL
3. Kommentering fra hele selskabet
4. Bestyrelsen nedsætter arbejdsgruppe
5. Bestyrelsen publicerer ”holdning” til merit på hjemmesiden
b. Der kommenteres på bestyrelsens Køreplan. Det bifaldes at der er stor gennemsigtighed. Der spørges ind til sammensætningen af arbejdsgruppen der skal komme med indstilling til bestyrelsen – denne vil blive sammensat i den nye bestyrelse. Det anbefales at være forsigtig med ændringer af meritindstillinger, da det kan have uønsket konsekvenser i fremtiden.
3. Regnskab- og budgetfremlæggelse, samt kontingentfastsættelse. Kenneth Skov, kasserer, fremlægger regnskabet for 2022. Der var et overskud på 20.720 i 2022. Der er en udgift på kr. 62.427 til årsmødet. Dette opvejes i nogen grad af indtægten på kr. 52.056, der er en bevilling fra BCPT. Underskuddet (kr. 12.621) var tilsigtet, idet bevillingen fordeles på forventet antal deltagere (konservativt bud), inden det endelige antal kendes. . Regnskabet er underskrevet og godkendt af selskabets revisorer.
Kommentar til bilag, der mangler betaling. Kan fortsat sendes til kassereren.
Budget for 2023 fremlægges. Kassereren anbefaler, at der bruges flere penge , idet selskabet økonomi er sund og et overskud ikke i sig selv er et mål. Medlemmernes penge skal bruges på medlemmerne.
Der nævnes mulighed for ansøgning af midler til puljer, der opfylder selskabets formål.
Dato for kommende årsmøde afsløres: d. 19.-20 april 2024. Der udsendes snarest ”Save the date”.
Der anbefales fastholdt kontingent af kassereren. Dette vedtages ved klapsalver.
Der kommenteres på, om der kunne være behov for stigning i kontingent pga. inflation mv. For nuværende ikke behov for dette. Der er formue, der kan dække, hvis budgettet ikke skulle holde. Yderligere kommentar omkring pris på årsmøde og at BCPT-bevillingen ikke kan tages for givet, hvilket bestyrelsen er fuldt ud klar over.
4. Rapport fra selskabets stående råd og udvalg
• Målbeskrivelsesudvalget. Maija Bruun Haastrup: også deltaget i merit-sagen.
• Kursusudvalget. Maija Bruun Haastrup: Kursus 5+6 afholdt i efteråret. Velevalueret. I indeværende år afholdes kursus 7, 8 og 9. Modtaget tæt på den ansøgte sum penge fra Sundhedsstyrelsen. Redegør kort for det nyeste kursus ”Undervisningsmetoder og pædagogik”. Afholdes i 2024. Alle er velkomne.
• Ansættelsesudvalget. Mikkel Bring Christensen: ansat 1 ny læge i foråret. Der er nye opslag til efteråret.
• DSF. Kenneth Skov: der skal vælges ny formand. Niels Jessen afgår efter 6 år som formand. Man kan fortsat melde sig som interessent. Emne for næste januar-møde under udarbejdelse. Ideer til emner til januarmøde/workshops kan gives til Kenneth.
• UEMS. Ingen repræsentant tilstede.
• EACPT. Ingen repræsentant tilstede.
• LVS. Kenneth Skov: nævner projekterne ”Vælg klogt” og ”Digital sundhed”. Kommentar ift. at selskabet kunne have meninger og bidrage til ”Vælg klogt”-projektet.
• Inspektorkorpset. Lene Høimark: der har været inspektioner i andre specialer. Til efteråret inspektormøde i Århus. Inspektion i Odense 2024.
• Høringsudvalget. Zandra Nymand Ennis: overordnet ikke meget der sendes til høring fra selskabet. Enkelte gange koordineres svar, men ikke megen fælles aktivitet i udvalget. Diskussion af udvalgets fremadrettede form kunne være relevant.
Kommentar til guideline, der ikke er set i høring. Idé med mere transparens omkring hvad der sendes ud i høring.
5. Indkomne forslag
• Kim Brøsen indstilles til Æresmedlem af DSKF
Ikke rettidigt udmeldt til medlemmerne. Formand og dirigent foreslår punktet behandlet, da det ikke kræver valghandling hvilket ikke giver anledning til indsigelse blandt de fremmødte. Der kan gøres skriftlig indsigelse herimod i 14 dage efter referatet udgår. I så fald må dette punkt genbehandles.
Formanden finder at det er en stor ære at indstille Kim Brøsen til æresmedlem af selskabet. Diplom fremvises. Kim Brøsen er tilstede online og takker.
6. Valg af formand – formanden er ikke på valg i år.
7. Valg af øvrige bestyrelse.
Udtræder af bestyrelsen: Marie Bach Nielsen, Casper Kierulf Lassen og Rasmus Huan Olsen.
Opstiller til bestyrelsen: Louisa Braun Exner, Maija Bruun Haastrup og Hanne Borgeskov.
Formelt opfyldes vedtægterne ikke pga. for sen udmelding af opstillede kandidater. Der er ikke kampvalg. Det foreslås pragmatisk, at opstillede kandidater kan vælges ind – hvilket ikke giver anledning til indsigelse blandt de fremmødte. Alle medlemmer i selskabet kan komme med skriftlig indsigelse i 14 dage efter referatet udgår. I så fald må dette punkt genbehandles. Der opfordres til, at suppleanter kan melde sig, hvorefter de må vælges ind på en ekstraordinær generalforsamling.
8. Valg af revisorer. Ingen revisorer på valg.
9. Eventuelt. Intet under dette punkt.
Generalforsamling erklæres for slut.
Referat
DSKF Generalforsamling 2022
Dagsorden
1. Valg af dirigent: Kim Dahlhoff vælges som Dirigent. Dirigenten konstaterede at generalforsamlingen var rettidigt indkaldt.
2. Formandens beretning v. Henrik Horwitz: Formanden beretter om diskussion om lokationen for årsmødet og udgiften hertil. Der laves under beretningen afstemning om medlemmernes villighed til at betale for årsmøde deltagelse. Der er nogen diskussion om, hvorvidt dette hører sig til i en formands beretning.
Herudover nævnes: Faciliteret et stort bidrag til Medicinrådets fagudvalg, bidraget til Sundhedsstyrelsens rådgivende udvalg herunder Paxlovid, forsyningssikkerhed mv, haft fokus på bivirkninger, arrangeret årsmøde, arrangeret foredrag til DSFs årsmødesom blev aflyst grundet corona, H-kurser mv. høringsudvalget, subspecialisering , cardiotox antipsyk mv.
3. Regnskab- og budgetfremlæggelse, samt kontingentfastsættelse v. Kenneth Skov: Budget:
Foreningen havde et lille overskud på ca. kr. 10.000 i 2021. Regnskabet er godkendt af foreningens revisorer og blev godkendt uden bemærkninger,
Det anbefales at kontingentstørrelsen fastholdes. Maija Haastrup gør opmærksom på at fortsat bevilling fra BCPT ikke er sikkert og derfor ikke bør indgå i budgettet. Der er ikke budgetteret med bevillingen. Kontingentfastholdesen godkendes uden yderligere bemærkninger.
4. Rapport fra selskabets stående råd og udvalg
– Kursusudvalget / Hovedkursusleder:
Omstrukturering har været vellykket ift. omarrangering af antal dage mellem forskellige kurser.
– Ansættelsesudvalget:
Der søges om øgning til 8 H-forløb. Der diskuteres ratio af I- og H-læger, frafald af H-læger til industrien. Aktuelt synes der at være i snit én ansøger per H-forløb, det synes mere ønskværdigt med en situation med lidt flere ansøger end der er forløb. Muligvis modtages kun ansøgning fra ansøger der har stor sikkerhed for at få et forløb, mens man muligvis ikke søger, hvis man ikke finder det realistisk at få forløbet.
– Landsdækkende uddannelsesråd :
Intet at berette
– DSF:
To gange aflyst DSF-årsmøde. Der afholdes årsmøde d.25/01-23 med temaet drug-repurposing. DSKF vil arrangere en workshop.
– UEMS / EACPT
UEMS: Troels Bergmann er på 2. term repræsentant for DSKF i og formand for UEMS – Pharmacology. Der arbejdes på fælles Europæiske ”training requirements” for klinisk farmakologi. Der er tale om en langsom og bureaukratisk proces.
EACPT: Onlinemøde sidste år, i år fysisk møde. Næste møde vil blive afholdt i Holland. Kim Brøsen vandt EACPTs Life Time Achievement Award 2021.
– LVS
Bestyrelsen arbejder meget med ”Vælg Klogt”. Klinisk Farmakologi har ikke et stort aftryk i LVS. Aktuelt findes mange også lidt nichepræget selskaber under LVS.
– Inspektorkorpset
Ingen inspektorbesøg i indeværende periode.
5. Indkomne forslag
– bestyrelsesmedlemmer skal kunne få betalt årsmødet i visse tilfælde, jf. det sidste bestyrelsesmøde:
Forslaget er for upræcist formuleret. Bestyrelsen frafalder forslaget.
– vedtægtsændringer til ikke at skulle holde årsmødet om foråret
Det skal bemærkes at det er meget besværligt at lave vedtægtsændringer. Det foreslås at der i stedet stiles efter én-dagsmøde til foråret. Ved afstemning er der flertal for, at der skal afholdes ny generalforsamling og årsmøde til foråret som det fremgår af vedtægterne.
6. Valg af formand – Henrik Horwitz ønsker ikke genvalg, Samuel Azuz stiller op: Samuel Azuz vælges som formand. Tak til Henrik Horwitz for det store arbejde.
7. Valg af øvrige bestyrelse
– Træder ud: Sidsel Arnspang Pedersen, Niels Herluf Paulsen og Samuel Azuz
– På genvalg: Louisa Exner, Kenneth Skov
– Ikke på valg: Rasmus Huan Olsen, Marie Bach Nielsen, Casper Kierulf Lassen
– stiller op til valg: Bue Fridolin Ross Agner og Mads Fuglsang Kjølby
Alle opstillede vælges ind. Ved stemmeoptælling bliver Louisa Exner suppleant.
8. Valg af revisorer
Fortsætter:
– Martin Nyeland
– Kirstine Moll Harboe
Fortsætter: Mette Marie Hougaard Christensen er revisor suppleant
9. Eventuelt
Ingen emner til eventuelt
Per Damkier valgt
I henhold til vedtægterne skal 1/3 af selskabets medlemmer være repræsenteret til en afstemning om vedtægtsændringer, og heraf skal 3/4 være ja-stemmer, for at forslaget kan vedtages.
Der var indkommet i alt 72 stemmer til afstemningen. Heraf var der 59 ja-stemmer og 13 nej-stemmer. Forslaget er derfor vedtaget.
d. 22 september 2020, kl 13.00-14.00, Odense Jomfruadelige Kloster
1. Valg af dirigent
Troels Bergmann blev udnævnt til dirigent og kunne konstatere at der var indkaldt rettidigt iht. Vedtægterne.
2. Formandens beretning
Forud for generalforsamlingen var formandens beretning rundsendt til medlemmerne af DSKF (se appendix 1). Der var ikke indkomne kommentarer til beretningen.
3. Regnskab- og budgetfremlæggelse, samt kontingentfastsættelse
Forud for generalforsamlingen var selskabets regnskab rundsendt til medlemmerne af DSKF.
Grundet aflyst årsmøde og delvis refusion står selskabet til nedgang i beholdning. BCPT har dog tilkendegivet at de bevilgede midler ikke trækkes tilbage på trods af aflysning, men kan anvendes til næste årsmøde i stedet.
Det blev vedtaget at kontingent forbliver uændret.
Der blev spurgt til hvorfor selskabet betaler skat. Dette er som følge af overskud på afholdte aktiviteter samt aflønning af studentermedhjælper til oversættelse af målbeskrivelsen.
Selskabet er momsregistreret på baggrund af et momspligtig indkomst på over 50.000 kr årligt
4. Rapport fra selskabets stående råd og udvalg
Kursusudvalget:
En del kurser er rykket grundet COVID-19, men efter planen skal 3 kurser afholdes i efteråret 2020.
SST har godkendt budgettet, men skåret 6% hvilket var forventet.
Ansættelsesudvalget:
Der har for nyligt været afholdt ansættelsessamtaler, hvor der blev ansat en kandidat i forløbet opslået af Rsyd.
DSF:
Det er besluttet at årsmødet 2021 aflyses grundet COVID-19 situationen.
5. Indkomne forslag
Ingen indkomne forslag.
6. Valg af formand
• Afdelingslæge Henrik Horwitz fra Bispebjerg Hospital er opstillet som eneste kandidat
7. Valg af øvrige bestyrelse
Lene Høimark og Charlotte Uggerhøj Andersen udtrådte af bestyrelsen. Zandra Nymand Ennis var på genvalg. Således var der valg til tre bestyrelsesposter (og to suppleantposter). Følgende kandidater var opstillet:
• Zandra Nymand Ennis
• Kenneth Skov
• Marie Bach Nielsen
• Samuel Azuz
• Louisa Exner
Zandra Ennis, Kenneth Skov og Samuel Azuz opnåede valg til bestyrelsen.
Suppleanter:
– Marie Bach
– Louisa Exner
8. Valg af revisorer
Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne er valgt for 3 år i 2019 og fortsætter som revisorer.
Mette Marie Hougaard Christensen blev, som eneste kandidat, valgt til revisorsuppleant.
9. Eventuelt
Ingen forslag til eventuelt
Appendix 1
Formandens beretning DSKF 2020:
Så lykkedes det endelig at få afholdt en generalforsamling i Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi, selv om det måtte blive under andre former, end vi havde håbet. Der er sket en del siden vores sidste årsmøde for knap halvandet år siden, og ingen af os ved, hvornår vi igen kan afholde et årsmøde under vante former.
Vi har faktisk fået så meget blod på tanden, at vi har til hensigt at lægge billet ind på at afholde EACPT 2027 i Odense i samarbejde mellem OUH, SDU og DSKF. Mødet afholdes hvert 2. år, og vi har mange gode folk både i selskabet og på afdelingen i Odense, som vil kunne bidrage til at lave et virkelig godt europæisk møde. Vi håber, at I alle har lyst til at komme med gode ideer og eventuelt give en hånd med i planlægningen, hvis vi skulle få opgaven. Dette afgøres næste sommer, så I hører nærmere, når vi ved lidt mere.
Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige en stor tak for en massiv indsats på selskabets vegne til Charlotte Uggerhøj Andersen, som har været kasserer de sidste 4 år og med sikker hånd har styret finanserne i selskabet, samt til Lene Høimark, som godt nok ikke har været medlem af bestyrelsen helt så længe som Charlotte, men til gengæld har arbejdet i en lang årrække for at få gennemført den ændring af målbeskrivelsen, som vi endelig kom i hus med sidste år. I har begge trukket et stort læs, og det skal I have tak for.
Ellers er der ikke så meget andet for mig at gøre nu end sige tak for, at jeg har været betroet den opgave at være først sekretær og derefter formand for Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi. Det har fyldt en del i mit liv de sidste 4½ år, og det har været en ære og et privilegium. Jeg håber, at jeg efterlader selskabet i en endnu bedre forfatning, end jeg overtog det.
Som udgangsreplik vil jeg opfordre alle tidligere bestyrelsesmedlemmer i selskabet til at overveje, at man godt kan tage en tørn mere, selv om man har ”aftjent sin værnepligt”. For mig er selskabet en karrierelang forpligtelse, og jeg stiller gerne op som menigt bestyrelsesmedlem om nogle år, hvis der er behov for det og bidrager gerne på anden vis i mellemtiden. Erfaring og kontinuitet er vigtigt, også i DSKF, og en blanding af nye og erfarne bestyrelsesmedlemmer må være det optimale for den fortsatte drift og udvikling af selskabet.
Ringe, d. 6. september 2020
Maija Bruun Haastrup
Afgående formand for DSKF
Referat
1. Valg af dirigent
Per Damkier er valgt og konstaterer, at generalforsamlingen er indkaldt lovligt.
2. Formandens beretning om selskabets virksomhed
Formanden aflægger beretning, som godkendes af generalforsamlingen, se vedhæftede.
3. Beretning fra selskabets stående udvalg
Uddannelsesudvalget (Målbeskrivelsesudvalget):
Medlemmer:
• Formand: Lene Høimark
• Maija Bruun Haastrup
• Kenneth Skov
• Mikkel Bring Christensen
• Charlotte Uggerhøj Andersen
Formanden aflægger beretning: Der arbejdes med at revidere målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi. Arbejdsgruppen er nået igennem kompetencekatalogerne og arbejder videre med kompetencevurderingsmetoder, kliniske ophold, merit m.m. Der stiles imod at have et færdigt udkast i løbet af efterået 2018, hvorefter dette vil komme i høring i centrene. Beretningen godkendes af generalforsamlingen.
Kursusudvalget:
Kursusudvalget er ansvarlig for afviklingen af den obligatoriske kursusrække i uddannelsen til speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til speciallæge i Klinisk Farmakologi.
Medlemmer:
• Hanne Borgeskov (formand, hovedkursusleder)
• Torben Laursen
• Kim Brøsen
• Kim Dalhoff
• Lars Peter Nielsen
• Kirstine Moll Harboe
• Maja Hellfritsch Poulsen
• Troels K Bergmann (formand for DSKF)
• Per Damkier (observatør)
Formandens beretning:
Den i omfang største aktivitet omhandler samarbejdet med Medicinrådet herunder specielt at udpege vores medlemmer til FU. Vi havde bange anelser da MR gik i luften januar 2017. Frygten var at DSKF slet ikke kunne levere det ønskede antal læger til de mange fagudvalg. Emnet har været diskuteret i både brede og snævre kredse i DSKF – og som bekendt senest på medlemsmøde d.24.august i Odense hvor vi også fik vidnesbyrd fra enkelte af vores medlemmers første erfaringer med FUarbejdet. Det er klart at DSKF har udpegningsretten og er garant for faglighed – men det er også vigtigt at gøre klart at DSKF hverken kan eller vil blande sig i at lede og fordele arbejdet. Af den grund er det jo udenfor DSKFs rækkevidde at fjerne de forskelle der er mellem centrene og de vilkår hvert medlem arbejder under. Det lyder besværligt – men jeg synes virkeligheden har vist at det sagtens kan gå.
Status er at DSKF indtil nu har lykkedes med at udpege 25 læger til 27 ud af 29 FU. Det betyder at et par FU er ubesat og et par kolleger sidder i to udvalg. I praksis gør vi FU sekretariatet klart opmærksom på at vores medlemmer forbeholder sig ret til at: ”…fokusere indsatsen til der hvor det vurderes særlig gavnligt, og hvor der findes en klinisk farmakolog med den nødvendige specialviden”, og videre at: ” den udpegede specialist med fordel kan prioritere protokolskrivningsfasen og slutfasen med evaluering og endelig justering – og at den mest effektive arbejdsform vil ofte være skriftligt review”.
Mødeaktiviteten har alt i alt været stor.
Mikkel Bring Christensen fra BBH er udpeget til NKR vedr demens og medicin
Mette Marie H Christensen fra Odense, Lene Høimark fra Århus og Jakob Henriksen er alle udpeget til Inspektorordningen
Gesche Jürgens er udpeget til SST arbejdsgruppe for Vejl af medikamentel beh af børn og unge med psykiatriske lidelser
Kenneth Skov fra Roskilde og Eva Sædder fra Århus er udpeget til i alt 3 arbejdsgrupper under SST vedr opioid behandling, afhængighed og smertebehandling generelt.
Maija Haastrup er udpeget som Hovedkursusansvarlig efter Hanne Borgeskov.
Nu træder jeg ud af bestyrelsen. Jeg vil benytte lejligheden til at sige mange tak til alle jeg har samarbejdet med i de forgangne år – ikke mindst, men i særlig grad mine kolleger i bestyrelsen. Det har været meningsfyldt, og nyttigt. Jeg vil ønske de nye bestyrelse medvind, tørvejr og solskin.
Ansættelsesudvalget:
DSKF har fire repræsentanter i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Disse er:
• Niels Jessen (Speciallæger)
• Tonny S. Petersen (Speciallæger)
• Zandra N. Ennis (yngre læger under uddannelse i Vest)
• Catrine Christensen (yngre læger under uddannelse i Øst)
Tonny Petersen aflægger beretning: Der har været afholdt to ansættelsesrunder det seneste år, og der har været flere ansøgere end stillinger i begge runder. Næste runde bliver slået op lidt tidligere end vanligt af hensyn til 6-årsreglen. Beretningen godkendes af generalforsamlingen.
Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi (Uddannelsesrådet):
Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi i praksis.
Medlemmer:
• Jesper Sonne (Postgraduat klinisk lektor i Øst – de facto leder af Uddannelsesrådet)
• Mikkel Christensen (Uddannelsesansvarlig overlæge i Øst)
• Catrine Christensen (H-læge i Øst)
• Mette Marie Christensen (Uddannelsesansvarlig overlæge i Syd)
• H-læge Syd (vakant)
• Lars Peter Nielsen (Afdelingsrepræsentant i Nord)
• Torben Laursen (Postgraduat klinisk lektor i Nord)
• H-læge Nord (vakant)
• Hanne Lomholt Larsen (Lægemiddelstyrelsen)
• Martin Gormsen (Leo Pharma)
• Jeanett Borregaard (Novo Nordisk A/S)
• Stig Ejdrup Andersen (Ansvarlig for uddannelsen i Klinisk Farmakologi i Roskilde)
• Birgitte Klindt Poulsen (Specialeudpeget repræsentant)
• Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse)
Udvalget er pauseret indtil der foreligger en ny målbeskrivelse.
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi (DSF):
DSKF har to repræsentanter og en suppleant i DSFs bestyrelse. Disse er:
• Kenneth Skov
• Zandra Nymand Ennis
• Maija Bruun Haastrup (suppleant)
Kenneth Skov aflægger beretning: Der er kommet ny formand for DSF, Niels Jessen. Årsmødet i januar blev afholdt med spændende fagligt indhold. Ideer til tema for næste årsmøde kan sendes til bestyrelsesmedlemmerne.
EACPT:
Danske delegater udpeget af DSKF
Eva Sædder
Troels K Bergmann (også national liason)
Troels Bergmann aflægger beretning: Troels er blevet skandinavisk liaison i forbindelse med planlægning af årsmødet for 2019 i Stockholm. Beretningen godkendes af generalforsamlingen.
UEMS:
DSKF har to repræsentanter i UEMS. Disse er:
Hanne Rolighed Christensen
Troels K Bergmann
Troels Bergmann aflægger beretning: Den europæiske organisation for speciallægeuddannelser. Troels er blevet generalsekretær for sektionen for farmakologi, og der arbejdes på et definere, hvad klinisk farmakologi er, herunder ved at afdække hvad uddannelsen i klinisk farmakologi omfatter i de forskellige medlemslande med henblik på med tiden at åbne mulighed for at man kan tage en del af sin speciallægeuddannelse i et andet europæisk land. Beretningen godkendes af generalforsamlingen.
LVS repræsentantskab:
Hanne Rolighed og Troels K. Bergmann
Hanne Rolighed aflægger beretning: Der har ikke været ret meget kontakt, men det bemærkes, at formanden for LVS flere gange har meldt ud på områder, som egentlig er hjemmehørende i DSKF, men uden at konferere med selskabet først. Beretningen godkendes af generalforsamlingen.
4. Kasseren fremlægger det reviderede regnskab
Regnskabet godkendes uden bemærkninger.
5. Valg af bestyrelse
Bestyrelsen i DSKF består af 7 siddende medlemmer og 2 suppleanter.
Nuværende bestyrelse:
Troels K Bergmann (formand) – udtræder efter 4 år
Kristine Moll Harboe (næstformand) – fortsætter efter 3 år
Maija Haastrup – (sekretær) – genopstiller efter 2 år
Charlotte Uggerhøj Andersen (kasserer) genopstiller efter 2 år
Mikkel Bring Christensen – fortsætter efter 1 år
Tonny Studsgaard Petersen – fortsætter efter 1 år
Freja Hemmingsen Sørup (suppleant) – fortsætter efter 3 år
Lene Høimark (suppleant) – fortsætter 1 år
To interesserede har meldt deres kandidatur til den kommende bestyrelse. De nye kandidater er
Zandra Nymand Ennis og Rasmus Huan Olsen.
Charlotte Uggerhøj Andersen, Maija Bruun Haastrup og Zandra Nymand Ennis er valgt.
6. Valg af revisorer
Valg af revisorer gælder for 3 år.
Jesper Sonne og Henrik Enghusen Poulsen valgt i 2016 og fortsætter efter 2 år.
Der skal vælges en revisor suppleant ved mundtlig afstemning.
Ingen kandidater. Stillingen er vakant.
7. Evt.
Ingen punkter.
Referent Maija Haastrup
Afholdt på Hotel Marselis, Aarhus, 21. april 2017 kl. 16-17.
Dagsorden:
Indsættes af Troels
I hvilket omfang skal der refereres fra den livlige debat?
Uddannelsesudvalget (målbeskrivelsesudvalget) v. Lene Høimark:
Udvalget arbejder med at revidere målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i klinisk farmakologi.
Det gamle udvalg blev nedlagt i årets løb og er erstattet af en arbejdsgruppe med 5 medlemmer (Lene Høimark (formand), Mikkel Christensen, Kenneth Skov, Charlotte Uggerhøj Andersen og Maija Haastrup). Bestyrelsen for DSKF har udarbejdet et kommissorium for arbejdsgruppen, som har fået til opgave at udarbejde et udkast til en gennemgribende revision af målbeskrivelsen. Deadline for dette arbejdet er efteråret 2018. Arbejdsgruppen forventer at mødes primært per Skype. Input fra centrene ift. kernekompetencer for kliniske farmakologer bydes velkommen.
Kursusudvalget er ansvarlig for afviklingen af den obligatoriske kursusrække i uddannelsen til speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til speciallæge i Klinisk Farmakologi.
Medlemmer: Hanne Borgeskov (formand, hovedkursusleder), Torben Laursen, Kim Brøsen, Kim Dalhoff, Lars Peter Nielsen, Kirstine Moll Harboe, Maja Hellfritzsch Poulsen, Troels K. Bergmann (formand for DSKF), Per Damkier (observatør). Alle medlemmer ønsker at fortsætte i udvalget.
Der har været afholdt 4 kurser i løbet af 2016, hver med 12-15 deltagere inkl. I-læger. Evalueringerne har været meget pæne, især de interne. Der afholdes 3 kurser i løbet af 2017, hvorefter kursusrækken er slut for denne gang. Den nye kursusrække starter i 2018, men vil formentlig blive påvirket af revisionen af målbeskrivelsen, hvorfor der skal tages hensyn til H-læger i forløb, så de ikke kommer i klemme i overgangen. Alle H-læger er snart på logbog.net. Budgettet for 2017 blev beskåret yderligere, så det er vigtigt at alle overholder rammerne.
DSKF har fire repræsentanter i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Disse er: Eva Sædder (overlæger), Tonny S. Petersen (overlæger), Zandra N. Ennis (yngre læger i Vest) og Catrine Christensen (yngre læger i Øst).
Der har været afholdt 2 ansættelsesrunder siden sidste årsmøde. I efteråret 2016 var der slået 4 forløb op, hvoraf de 3 blev besat, og i foråret 2017 har der været 3 forløb, som blev søgt og besat af 3 læger. Det ser ud til, at der bliver flere ansøgere end stillinger fremover.
Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af målbeskrivelsen for speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi i praksis. Medlemmer: Jesper Sonne (Postgraduat klinisk lektor i Øst – de facto leder af Uddannelsesrådet), Mikkel Christensen (Uddannelsesansvarlig overlæge i Øst), Catrine Christensen (H-læge i Øst), Per Damkier (Uddannelsesansvarlig overlæge i Syd), Maija Haastrup (H-læge Syd), Lars Peter Nielsen (Afdelingsrepræsentant i Nord), Torben Laursen (Postgraduat klinisk lektor i Nord), Vakant (H-læge i Nord), Hanne Lomholt Larsen (Lægemiddelstyrelsen), Martin Gormsen (Leo Pharma), Jeanett Borregaard (Novo Nordisk A/S), Stig Ejdrup Andersen (Ansvarlig for uddannelsen i Klinisk Farmakologi i Roskilde), Birgitte Klindt Poulsen (Specialeudpeget repræsentant) og Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse).
Der har ikke været nogen aktivitet i udvalget i det forgangne år. Udvalget henlægges indtil den nye målbeskrivelse foreligger, hvorefter der vil blive behov for det igen.
Dansk Selskab for Farmakologi v. Zandra Ennis:
DSKF har to repræsentanter i bestyrelsen for DSF, Zandra Ennis og Kenneth Skov. Maija Haastrup er suppleant. Ulf Simonsen er fortsat formand for DSF.
Der har primært været arbejde i forbindelse med årsmødet afholdt i januar. Det vil blive udmeldt per mail, når input til det kommende årsmøde ønskes.
EACPT v. Troels Bergmann:
DSKF har to repræsentanter i EACPT, Eva Sædder og Troels Bergmann.
Der er møde i repræsentantskabet i juni, hvor Troels deltager. Der arbejdes med et proejkt om kernecurriculum i den prægraduate farmakologiuddannelse.
UEMS v. Troels Bergmann:
UEMS er speciallægeorganisationen i EU. DSKF har to repræsentanter i UEMS, Hanne Rolighed Christensen og Troels Bergmann.
Der arbejdes med at konvertere sektionen for farmakologi til klinisk farmakologi og for en fælles struktur for den postgraduate uddannelse i klinisk farmakologi. Nogle specialer er langt fremme med fælleseuropæiske tjeklister og specialeeksaminer (certificering).
LVS v. Troels Bergmann:
DSKF har to repræsentanter i LVS, Hanne Rolighed Christensen og Troels Bergmann.
Ljubica Andersen, afgående kasserer i DSKF, fremlagde det revisionsgodkendte regnskab. Kontingentet foresloges uændret. Generalforsamlingen godkendte regnskabet og kontingentet.
Revisorerne, Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne, fortsætter.
Bestyrelsen i DSKF består af 7 medlemmer og 2 suppleanter og er selvkonstituerende. Ljubica Andersen, Eva Sædder og Hanne Borgeskov udtrådte af bestyrelsen i henhold til tidsbegrænsningen i vedtægterne, Maja Hellfritzsch Poulsen efter eget valg.
Bestyrelsen består derfor nu af følgende medlemmer: Troels K. Bergmann (valgt i 2014), Kirstine Moll Harboe (valgt i 2015), Charlotte Uggerhøj Andersen (valgt i 2016), Maija Bruun Haastrup (valgt i 2016), Mikkel Bring Christensen (valgt i 2017), Tonny Studsgaard Petersen (valgt i 2017), Morten Rix Hansen (valgt i 2017), Lene Høimark (suppleant, valgt i 2017) og Freja Hemmingsen Sørup (suppleant, valgt i 2015).
Bestyrelsen konstituerer sig på et senere møde.
Troels Bergmann takkede på selskabets vegne de udtrædende bestyrelsesmedlemmer for deres store arbejde.
DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning om selskabets virksomhed
3. Beretning fra selskabets stående udvalg
Uddannelsesudvalget (Målbeskrivelsesudvalget):
Der arbejdes med at revidere Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi. Medlemmer:
Formand: Lene Høimark (afdelingslæge i Nord)
Hanne Borgeskov (H-læge i Øst)
Per Damkier (overlæge i Syd)
Zandra Nymand Jensen (H-læge i Syd)
Kim Dalhoff (overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Torben Laursen (overlæge i Nord)
Birgitte Klindt Poulsen (formand for DSKF)
Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi (Uddannelsesrådet): Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi i praksis. Medlemmer:
Kim Dalhoff (uddannelsesansvarlig overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Jesper Sonne (Postgraduat Klinisk Lektor i Øst)
Per Damkier (uddannelsesansvarlig overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Lars Peter Nielsen (afdelingsrepræsentant i Nord)
Niels Jessen (H-læge i Nord)
Torben Laursen (Postgraduat Klinisk Lektor i Nord)
Steffen Thirstrup (Sundhedsstyrelsen)
Martin Gormsen (Leo Pharma)
Birgitte Klindt Poulsen (Specialeudpeget Repræsentant)
Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse)
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi:
DSKF har to repræsentanter og en suppleant i DSFs bestyrelse. Disse er:
Ljubica Vukelic Andersen (repræsentant for DSKFs bestyrelse, Nord)
Helle Holst (Øst)
Suppleant: Kenneth Skov (Syd)
EACPT:
DSKF har to repræsentanter i EACPT. Disse er:
Eva Sædder
Troels K Bergmann
RADS:
DSKF har en repræsentant i styregruppen for RADS. Denne er:
Hanne Rolighed Christensen
Ansættelsesudvalget:
DSKF har tre repræsentanter i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Disse er:
Eva Sædder (overlæger)
Tonny S. Petersen (yngre læger i Øst)
Mette Marie Christensen (yngre læger i Vest)
Kursusudvalget:
Kursusudvalget er ansvarlig for afviklingen af den obligatoriske kursusrække i uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Medlemmer:
Hanne Borgeskov (formand)
Torben Laursen
Kim Brøsen
Kim Dalhoff
Lars Peter Nielsen
Jens Heisterberg
Maja Simonsen
Birgitte Klindt Poulsen
Per Damkier (observatør)
4. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
5. Kontrol af indkomne fuldmagter samt forslag til vedtægtsændringer angående mulighed for genvalg til DSKFs bestyrelse i alt 2 gange
6. Valg af bestyrelse.
Bestyrelsen i DSKF består af 7 siddende medlemmer og 2 suppleanter. Bestyrelsen er selvkonstituerende. Bestyrelsesmedlemmer:
Formand Birgitte Klindt Poulsen Bestyrelsesmedlem i 3 år – ej på valg
Næstfmd Kim Brøsen Bestyrelsesmedlem i 4 år – udtræder
Kasserer Ljubica Andersen Bestyrelsesmedlem i 4 år – udtræder hvis ej vedtægtsændringer muliggør genvalg
Sekretær Marie Louise Christiansen Bestyrelsesmedlem i 3 år – ej på valg
Medlem Eva Sædder Bestyrelsesmedlem i 2 år – på valg
Medlem Hanne Borgeskov Bestyrelsesmedlem i 2 år – på valg
Medlem Troels K Bergmann Bestyrelsesmedlem i 1 år – ej på valg
Suppl Maria Jersild Jespersen Bestyrelsesmedlem i 2 år – udtræder
Suppl Maja H Simonsen Bestyrelsesmedlem i 1 år – ej på valg
7. Habilitetserklæringer for DSKFs bestyrelsesmedlemmer – diskussion af behov herfor
8. Eventuelt
Med venlig hilsen, Marie Louise Christiansen, sekretær i DSKF
GENERALFORSAMLING 2014 DSKF Hotel Sixtus Middelfart 25. april 2014 kl. 15.15-15.45
DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
2. Formandens beretning om selskabets virksomhed
3. Beretning fra selskabets stående udvalg:
Uddannelsesudvalget (Målbeskrivelsesudvalget):
Der arbejdes med at revidere Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi. Medlemmer pr. generalforsamlingen 2013:
Formand: Per Damkier (overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Kim Dalhoff (overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Torben Laursen (overlæge i Nord)
Lene Høimark (H-læge i Nord).
Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi (Uddannelsesrådet): Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi i praksis.
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Jesper Sonne (Postgraduat Klinisk Lektor i Øst)
Per Damkier (uddannelsesansvarlig overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Lars Peter Nielsen (afdelingsrepræsentant i Nord)
Niels Jessen (H-læge i Nord)
Torben Laursen (Postgraduat Klinisk Lektor i Nord)
Steffen Thirstrup (Sundhedsstyrelsen)
Martin Gormsen (Leo Pharma)
Birgitte Klindt Poulsen (Specialeudpeget Repræsentant)
Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse)
DSKF har to repræsentanter og en suppleant i DSFs bestyrelse. DSKFs repræsentation i DSFs bestyrelse pr. generalforsamlingen 2013:
Ljubica Vukelic Andersen (repræsentant for DSKFs bestyrelse, Nord)
Helle Holst (repræsentant for yngre læger, Øst)
Suppleant: Kenneth Skov (Syd)
Ansættelsesudvalget:
DSKF har to repræsentanter i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Repræsentanter pr. generalforsamlingen 2013:
Eva Sædder (overlæger)
Tonny S. Petersen (yngre læger)
RADS:
DSKF har en repræsentant i styregruppen for RADS. Repræsentant pr. generalforsamlingen 2013:
Hanne Rolighed Christensen
EACPT:
DSKF har to repræsentanter i EACPT. Repræsentanter pr. generalforsamlingen 2013:
Eva Sædder
Mette Marie Christensen
Kursusudvalget:
Kursusudvalget er ansvarlig for afviklingen af den obligatoriske kursusrække i uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Hanne Borgeskov er i 2014 udpeget til ny formand for Kursusudvalget. Medlemmer pr. generalforsamlingen 2013:
Torben Laursen (formand)
Kim Brøsen
Kim Dalhoff
Thalia Blicher
Lars Peter Nielsen
Jens Heisterberg
Per Damkier (observatør)
4. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
5. Forslag til vedtægtsændringer angående forlængelse af kasseren i DSKFs bestyrelsesperiode
6. Valg af bestyrelse.
Bestyrelsen i DSKF består af 7 siddende medlemmer og 2 suppleanter. Der er indkaldt kandidater til bestyrelsen, og disse vil blive offentliggjort på generalforsamlingen. Såfremt der er flere kandidater end bestyrelsesposter, afvikles kampvalg. Bestyrelsen er selvkonstituerende. Bestyrelsesmedlemmer pr. generalforsamlingen 2013:
Formand Birgitte Klindt Poulsen Bestyrelsesmedlem i 2 år – på valg, genopstiller
Næstfmd Kim Brøsen Bestyrelsesmedlem i 3 år – ej på valg
Kasserer Ljubica Andersen Bestyrelsesmedlem i 3 år – ej på valg
Sekretær Marie Louise Christiansen Bestyrelsesmedlem i 2 år – på valg, genopstiller
Medlem Eva Sædder Bestyrelsesmedlem i 1 år – ej på valg
Medlem Hanne Borgeskov Bestyrelsesmedlem i 1 år – ej på valg
Medlem Mette Marie Christensen Bestyrelsesmedlem i 4 år – udtræder
Suppl Maria Jersild Jespersen Bestyrelsesmedlem i 1 år – ej på valg
Suppl Nina Bjarnason Bestyrelsesmedlem i 4 år – udtræder
Referat af generalforsamlingen i DSKF d. 3. maj 2013 på Sinatur Hotel Storebælt
DAGSORDEN
Valg af dirigent
Per Damkier blev valgt.
Formandens beretning om selskabets virksomhed
Afgående formand Jens Peter Kampmann takkede for årene som formand og aflagde beretning. Det er en tilbagevende udfordring at udpege medlemmer til RADS udvalg, og selskabets medlemmer blev opfordret til at se positivt på eventuelle henvendelser.
Der har siden primo 2012 og til dags dato været afholdt følgende møder:
Fællesmøde mellem DSKF og Dansk Smerteforum om Individualisering af den Medikamentelle Smertebehandling på Bispebjerg Hospital d. 12. marts 2012
Årsmøde i DSKF 2012 på Schæffergården d. 27. april 2012
Møde om Netværksmetaanalyser på Bispebjerg Hospital d. 13. november 2012
DSKF deltog i årsmødet i Dansk Selskab for Farmakologi d. 16. januar 2013 i Odense
Fællesmøde mellem DSKF og Dansk Selskab for Prioritering om Prioritering i forhold til Lægemidler i Aarhus d. 23. januar 2013.
Møde om Lægemiddelinformation på Odense Universitetshospital d. 26. februar 2013
Der er allerede nu planlagt et kommende møde i Aarhus d. 7. november 2013 med temaet Medicingennemgang – gør vi det rigtigt?
Øvrige aktiviteter:
Opmærksomheden blev henledt på EAPCCT kongressen i maj 2013 i København, EACPT kongressen i august 2013 i Geneve og IUPHAR kongressen i juli 2014 i Cape Town.
Beretning fra selskabets stående udvalg
Uddannelsesudvalget (Målbeskrivelsesudvalget):
Der arbejdes med at revidere Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi. Medlemmerne er:
Formand: Per Damkier (overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Kim Dalhoff (overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Torben Laursen (overlæge i Nord)
Lene Høimark (H-læge i Nord).
Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi (Uddannelsesrådet): Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af Målbeskrivelsen for Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi i praksis. Medlemmerne er:
Kim Dalhoff (uddannelsesansvarlig overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Jesper Sonne (Postgraduat Klinisk Lektor i Øst)
Per Damkier (uddannelsesansvarlig overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Lars Peter Nielsen (afdelingsrepræsentant i Nord)
Niels Jessen (H-læge i Nord)
Torben Laursen (Postgraduat Klinisk Lektor i Nord)
Steffen Thirstrup (Sundhedsstyrelsen)
Martin Gormsen (Leo Pharma)
Birgitte Klindt Poulsen (Specialeudpeget Repræsentant)
Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse)
Per Damkier aflagde beretning for Uddannelsesudvalget og Uddannelsesrådet. Der skal udpeges en ny repræsentant for Sundhedsstyrelsen i Uddannelsesrådet. Der arbejdes fortsat med Målbeskrivelsen i Speciallægeuddannelsen i Klinisk Farmakologi, og eventuelle interesserede nye deltagere i udvalgs- og rådsarbejdet inviteres til at melde sig. Der indbydes til at stille forslag om formuleringen af hvilke kliniske afdelinger, der kan være uddannelsesbærende i H-uddannelsen til speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der var stemning for at arrangere et mindre kort møde, hvor justeringer i Målbeskrivelsen kan diskuteres.
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi:
DSKF har to repræsentanter og en suppleant i DSFs bestyrelse. Afgående repræsentanter for DSKF i DSFs bestyrelse er Jens Heisterberg og Steffen Thirstrup. Kenneth Skov fortsætter som suppleant.
DSKFs nye repræsentation i bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi er:
Ljubica Vukelic Andersen (repræsentant for DSKFs bestyrelse, Nord)
Helle Holst (repræsentant for yngre læger, Øst)
Suppleant: Kenneth Skov (Syd)
Kenneth Skov aflagde beretning for bestyrelsesarbejdet i DSF. Der blev afholdt bestyrelsesmøde i DSF i forbindelse med DSFs årsmøde i januar. DSKF kunne være mere synlig end tilfældet er i samarbejdet i DSF. For at fremme samarbejdet mellem DSKF og DSF foreslås, at mindst en af repræsentanterne fra DSKF i DSFs bestyrelse fremover bliver et bestyrelsesmedlem fra DSKF.
Ansættelsesudvalget:
DSKF har to repræsentanter i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Disse er:
Eva Sædder (overlæger)
Tonny S. Petersen (yngre læger)
Der var intet at berette fra Ansættelsesudvalget.
RADS:
DSKF har en repræsentant i styregruppen for RADS. Denne er:
Hanne Rolighed Christensen
Hanne Rolighed Christensen aflagde beretning for arbejdet i RADSs styregruppe. Hvis nogle fagudvalg ønsker noget indbragt for styregruppen, er man velkommen til at kontakte Hanne Rolighed Christensen. Hun modtager ligeledes gerne andre tilbagemeldinger.
EACPT:
DSKF har to repræsentanter i EACPT. Disse er:
Eva Sædder
Mette Marie Christensen
Der var intet at berette fra EACPT
Kursusudvalget:
Kursusudvalget er ansvarlig for afviklingen af den obligatoriske kursusrække i uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi. Medlemmerne er:
Torben Laursen (formand)
Kim Brøsen
Kim Dalhoff
Thalia Blicher
Lars Peter Nielsen
Jens Heisterberg
Per Damkier (observatør)
Torben Laursen aflagde beretning for Kursusudvalget. Siden sidst er der blevet afholdt kursus i Farmakogenomik (2012, Odense) og kursus i Farmakoøkonomi (2013, Odense). Derudover er der i 2013 planlagt kurser i Farmakodynamik, Farmakoepidemiologi og Farmakotoksikologi. Flertallet af deltagere i kurserne har været H-læger. Enkelte I-læger har ligeledes deltaget sammen med enkelte PhD studerende og læger fra Sundhedsstyrelsen. Der pågår overvejelser om mulig ændring af sammensætningen af kursusudvalget, herunder om en udskiftning af medlemmer er nødvendig for at leve op til Sundhedsstyrelsens krav til sammensætningen. Eventuelle interesserede deltagere i arbejdet med planlægningen af kurser inviteres til at melde sig. Se endvidere under punkt 6.
Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
Hanne Rolighed Christensen fremlagde det reviderede regnskab for 2012, der var udsendt til alle medlemmer. Regnskabet er godkendt af begge revisorer. Beholdningen ved årets indgang var DKK 97.403,95, og beholdningen ved årets udgang var DKK 89.588,55. Største udgiftspost var årsmødet 2012. Kontingentet for medlemmer fastholdes på DKK 300 pr. år. Regnskabet blev godkendt. De to eksterne revisorer (Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne) er indstillet til genvalg.
Opgaven for kasseren har været vanskelig, idet nye regler for at varetage kassererposten i selskaber som DSKF er trådt i kraft. Det har bl.a. betydet, at overdragelsesforretningen fra afgående kasserer til kommende kasserer er blevet længere og mere kompliceret end hidtil. Hanne Rolighed Christensen påtager sig derfor at afregne udgifterne for årsmødet, skønt hun formelt aftræder som kasserer.
Valg af bestyrelse
Birgitte Klindt Poulsen, Kim Brøsen og Marie Louise Christiansen genopstiller til bestyrelsen (ej på valg)
Ljubica Vukelic Andersen ønsker at udtræde som suppleant og opstiller til bestyrelsen (på valg)
Mette Marie Christensen genopstiller til bestyrelsen (på valg)
Eva Sædder og Hanne Borgeskov opstiller til bestyrelsen (på valg)
Nina Bjarnason genopstiller som suppleant til bestyrelsen (på valg)
Maria Jersild Jespersen opstiller som suppleant til bestyrelsen (på valg)
Jens Peter Kampmann, Hanne Rolighed Christensen og Stig Waldorff udgår efter to valg.
Deltagerne i generalforsamlingen tiltrådte indstillingen til den nye bestyrelse.
Diskussion af budgetudmeldingen fra Sundhedsstyrelsen
Budgettet for afviklingen af H-kurser er vokset lidt sammenlignet med for et par år siden. Derudover er kursusbudgettet årsafhængigt, idet specialet Klinisk Farmakologi ikke afholder samme antal kurser hvert år. Sundhedsstyrelsen har meddelt, at budgettet for kursusafvikling i 2013 bliver beskåret fra de ansøgte DKK 245.000 til 145.000 svarende til, at kommende kurser skal afvikles for 60% af det budgetterede beløb. Det udmeldte beløb er baseret på afvikling af 3 kurser årligt, men i 2013 er planlagt 4 kurser. Der resterer aktuelt kun DKK 90.000 til afvikling af de sidste 3 planlagte kurser. Et typisk kursus koster DKK 30.000-40.000 at afvikle – prisforskellen beror primært på, hvorvidt der deltager undervisere fra udlandet.
Alle nationale selskaber er underlagt tilsvarende krav til besparelser, og alle har problemer med afviklingen af deres kurser. SSTs udmelding er, at man har underbudgetteret i en årrække, og i den periode har man dækket øvrige kursusudgifter ind fra en pulje. Denne pulje er nu brugt, og derfor er der blevet ansøgt om flere penge. Men disse er ikke blevet bevilliget. Der kører aktuelt en debat i Sundhedsministeriet om, at man ikke vil ændre på budgettet for 2013, men at man vil se velvilligt på budgettet for 2014.
For at leve op til det reducerede budgetkrav, har SST stillet følgende forslag for at reducere omkostningerne:
Reduktion i antal undervisere
Kortere kurser
Forplejning for deltagernes egen regning
Minimere transport- og hoteludgifter for undervisere
Omlægning fra forelæsninger til gruppearbejde og diskussionstimer
Aflysning af kurser
Kursusudvalget meldte i første omgang tilbage til SST, at man forventede at kunne gennemføre det planlagte antal kurser for det reducerede budget. Dette skønnes imidlertid ikke længere realistisk. Der var blandt deltagerne i generalforsamlingen ikke stemning for at udvande kvaliteten af kurserne, hvilket ville være konsekvensen af en afkortning af de planlagte kurser og omlægning af undervisningen.
Såfremt SSTs budget fastholdes, var der stemning for at aflyse kurset i Farmakotoksikologi. Dette burde ikke umiddelbart forsinke igangværende H-læger, men kurset ville skulle afvikles senere, når budgettet er på plads. I den forbindelse blev der stillet forslag om, at vi skal udbede os en garanti fra SST om, at det reducerede budget er et isoleret problem i 2013. Derudover blev det anført, at Kursusudvalget ikke altid tidligere har anvendt det fulde budget, men at midler ikke kan overføres fra år til år. Ikke-anvendte midler er således tabt.
Såfremt mere grundlæggende ændringer af kursusrækken skal finde sted, kan dette først gennemføres i forbindelse med den nye kursusrække, der starter i 2015. Bestyrelsen i DSKF vil løbende blive orienteret om udviklingen i sagen. Kursusudvalget vil udarbejde et forslag til, hvordan kursusafviklingen kan finde sted under hensyntagen til det reducerede budget.
Eventuelt
Den nye bestyrelse i DSKF takker de afgående bestyrelsesmedlemmer, Jens Peter Kampmann, Hanne Rolighed Christensen og Stig Waldorff, for deres indsats for selskabet.
Ved referent Marie Louise Schougaard Christiansen, sekretær i DSKF
Referat af generalforsamlingen i DSKF d. 27. april 2012 på Schæffergården
DAGSORDEN
1. Valg af dirigent
Per Damkier blev valgt.
2. Formandens beretning om selskabets virksomhed
Jens Peter Kampmann fremlagde beretning.
Der har i det forløbne år været afholdt 4 møder:
1) Årsmøde i DSKF 2011 på Tøystrup Gods d. 8. april 2011
2) Møde om Generisk ordination – hot eller not?! på Århus Universitet d. 10. oktober 2011
3) DSKF har deltaget i årsmødet i Dansk Selskab for Farmakologi d. 19. januar 2012.
4)Fællesmøde mellem DSKF og Dansk Smerteforum om Individualisering af den Medikamentelle Smertebehandling på Bispebjerg Hospital d. 12. marts 2012
Øvrige aktiviteter:
Der har været arrangeret fælleskursus mellem DSKF og Yngre Pædiatere om Paediatric Clinical Pharmacology på Bispebjerg Hospital d. 28. og 29. marts 2011
Det planlægges at afholde 4 møder i DSKF i det kommende år.
3. Rapport fra selskabets stående udvalg
Kursusudvalget: Torben Laursen er formand, og øvrige medlemmer er Kim Brøsen, Kim Dalhoff, Thalia Blicher, Lars Peter Nielsen og Jens Heisterberg. Per Damkier er observatør. Der arbejdes med at tilrettelægge H-kurserne og sikre, at disse er i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens krav til uddannelsen til Speciallæge i Klinisk Farmakologi.
Uddannelsesudvalget (Målbeskrivelsesudvalget): Per Damkier er formand, og øvrige medlemmer er Mette Marie Christensen, Kim Dalhoff, Kirstine Moll Harboe, Torben Laursen og formentlig Lene Høimark. Der arbejdes med at revidere Målbeskrivelsen i Klinisk Farmakologi.
Derudover er DSKF repræsenteret i:
Bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi: DSKF er aktuelt repræsenteret i bestyrelsen i Dansk Selskab for Farmakologi ved Steffen Thirstrup og Jens Heisterberg. Derudover er der en vacance på posten som suppleant. Der skal på næste bestyrelsesmøde tages stilling til, hvem der skal være DSKF’s fremtidige repræsentanter.
Ansættelsesudvalget: DSKF har en repræsentant i Ansættelsesudvalget under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse. Dette er aktuelt Tonny S. Petersen. Der skal på næste bestyrelsesmøde tages stilling til, hvem der skal være DSKF’s fremtidige repræsentant.
Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi: Uddannelsesrådet er organiseret under Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse og arbejder med implementeringen af Målbeskrivelsen i praksis. Medlemmerne er:
Kim Dalhoff (uddannelsesansvarlig overlæge i Øst)
Kirstine Moll Harboe (H-læge i Øst)
Jesper Sonne (Postgraduat Klinisk Lektor i Øst)
Per Damkier (uddannelsesansvarlig overlæge i Syd)
Mette Marie Christensen (H-læge i Syd)
Lars Peter Nielsen (afdelingsrepræsentant i Nord)
Niels Jessen (H-læge i Nord)
Torben Laursen (Postgraduat Klinisk Lektor i Nord)
Steffen Thirstrup (Sundhedsstyrelsen)
Martin Gormsen (Leo Pharma)
Birgitte Rønn (Sekretariatet for Lægelig Videreuddannelse)
Derudover er der en vacance på posten Specialeudpeget Repræsentant
Næste møde i Det Landsdækkende Uddannelsesråd i Klinisk Farmakologi afholdes d. 29. maj 2012.
4. Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
Torben Laursen fremlagde det reviderede regnskab for 2011, der var udsendt til alle medlemmer. Regnskabet er godkendt af begge revisorer. Beholdningen ved årets indgang var 95.933,45 DKK, og beholdningen ved årets udgang var 97.403,95 DKK. Største udgiftspost var årsmødet. Kontingentet for medlemmer fastholdes på 300 DKK pr. år.
5. Valg af bestyrelse
Kim Brøsen har ønsket at udtræde som suppleant og opstiller til bestyrelsen.
Nina Bjarnason har ønsket at udtræde af bestyrelsen og opstiller som suppleant.
Birgitte Klindt Poulsen og Marie Louise Schougaard Christiansen opstiller til bestyrelsen.
Torben Laursen og Tonny S. Petersen udgår efter to valg.
Kim Brøsen, Birgitte Klindt Poulsen og Marie Louise Schougaard Christiansen blev valgt til bestyrelsen. Nina Bjarnason blev valgt som suppleant.
Jens Peter Kampmann, Hanne Rolighed Christensen, Stig Waldorff og Mette Marie Christensen var ikke på valg i år og fortsætter som bestyrelsesmedlemmer. Ljubica Andersen var heller ikke på valg i år og fortsætter som suppleant.
6. Valg af revisorer
Genvalg til Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne
7. Eventuelt
Valg af Mette Marie Christensen som DSKF’s repræsentant i EACPT. Eva Sædder fortsætter som DSKF’s anden repræsentant i EACPT.
Formanden takkede dirigenten for veludført arbejde.
Referat
Referat af generalforsamlingen i DSKF den 8. april 2011 på Tøystrup Gods
DAGSORDEN
Valg af dirigent
Kim Brøsen blev valgt.
Formandens beretning om selskabets virksomhed
Jens Peter Kampmann fremlagde beretning. Følgende blev omtalt:
I løbet af det sidste år er der blevet afholdt 3 møder: 1) Årsmøde i Korsør (sponsoreret, hvilket ikke vil gentage sig.). 2) Møde om den frie ordinationsret i oktober 2010 bl.a. med deltagelse af indenrigs- og sundhedsminister Bertel Haarder med efterfølgende god debat om end ikke altid indenfor emnet. 3) samt årsmødet i Dansk Selskab for Farmakologi i Odense d. 19. januar.
I næste periode er det formandens hensigt at afholde flere møder, dvs. 1 årsmøde + 3 egne + dansk farmakologi.
Der er blevet afholdt 3 bestyrelsesmøder. RADS har fyldt en del i bestyrelsen. Det har været vanskeligt at rekruttere kliniske farmakologer til fagudvalgene. Formanden henstillede til at medlemmerne godtage anmodning. Ved problemer er man velkommen til at kontakte Hanne Rolighed Christensen (Medlem af styregruppen, udpeget af DSKF). Kim Brøsen tilføjede, at World Pharma 2010 blev afholdt i sommers med overskud. Indtil videre er det ikke afklaret hvorledes DSKF får glæde af dette.
Selskabets stående udvalg og råd aflægger rapport
Torben Laursen – uddannelsesudvalget: Der har ikke været afholdt møder i år. Kommende opgaver er planlægningen af uddannelseskurserne for 2012. Der er sket en øgning i antal kursusdeltagere (H-læger). Tidligere har andre end H-læge deltaget grundet et ellers for lavt deltager antal. Ved det sidste kursus deltog 13 H-læger. Det skal tages stilling til om der skal lukkes for andre end H-læger til kurserne. Som alternativ blev bragt op til et temamøde i marts i Sundhedsstyrelsen at arrangere fælleskurser for I-læger. De nuværende repræsentanter i kursus-udvalget er Kim Brøsen, Per Damkjær, Kim Dalhoff, Thalia, Lars Peter, Jens Heisterberg og Torben Laursen.
Jens Peter Kampmann nævnte, at der er 5 kursusdage til I-læger på BBH klinisk farmakologisk afdeling, udover de obligatoriske kurser. Birgitte Brock udtrykte ønske om at de postgraduate kliniske lektorer skulle deltage i kursus-udvalgets arbejde. Kim Brøsen spurgte til om medlemmerne sidder på livstid? Torben Laursen: Ingen formelle regler.
Kasseren fremlægger regnskabet
Torben Laursen: Regnskab var ikke udsendt, men godkendt af begge revisorer. Beholdning var 76.000 sidste år og i år 129.000 kr. Største udgiftspost var årsmødet, men økonomisk godt støttet af bidragsgivere. Der blev indbetalt 25.000 kr. til World Pharma, men evt. overskud afventes. Kim Brøsen svarede at kontingent pengenes skæbne endnu er uafklaret. Derudover havde selskabet faste udgifter til hjemmesiden. Tonny Petersen spurgte til rentesatsen på 0 kr. Torben ville undersøge nærmere.
Valg af bestyrelse
Jens Peter Kampmann er på valg og vil gerne genopstille.
Hanne Rolighed Christensen er på valg og vil gerne genopstille.
Jeanett Borregaard er på valg og ønsker ikke at genopstille.
Stig Waldorff er på valg og vil gerne genopstille.
Eva Sædder er udtrådt af bestyrelsen og ønsker ikke at genopstille
Bestyrelsen blev genvalgt, endvidere blev Ljubica Andersen(Århus) og Kim Brøsen(Odense) indstillet som suppleanter og begge valgt.
Valg af revisorer
Genvalg til Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne.
Eventuelt
Kim Brøsen gjorde opmærksom på at EACPT’s kongres bliver afholdt i Budapest til sommer.
Stig Waldorff spurgte til kontingentet. Det forsætter uændret.
Thalia Blicher spurgte til om DSKF havde planer om at oprette en forskningsfond? Kim Brøsen svarede at overskuder fra World Pharma ikke ville være dækkende.
Kim Dalhoff nævnte at der skulle indstilles to repræsentanter til EACPTs council. Eva Sædder og Nina Bjarnason blev foreslået.
Ved referent Tonny Studsgaard Petersen
Dagsorden
Indkaldelse til Ordinær Generalforsamling i DSKF
D. 9. april 2010
Bestyrelsen i DSKF indkalder i henhold til vedtægternes § 5 til selskabets ordinære generalforsamling, som afholdes fredag den 9. april 2010 kl. 18.15 på Hotel Grand Park i Korsør i forbindelse med årsmødet.
I overensstemmelse med vedtægterne § 5 er dagsordenen følgende:
DAGSORDEN
Valg af dirigent
Formandens beretning om selskabets virksomhed
Selskabets stående udvalg og råd aflægger rapport
Kasseren fremlægger regnskabet
Valg af bestyrelse
Steffen Thirstrup er på valg og kan ikke genvælges
Tonny Petersen er på valg og vil gerne genopstille
Jens Heisterberg er på valg og kan ikke genvælges
Torben Laursen er på valg og vil gerne genopstille
Eva Sædder er på valg og vil gerne genopstille
Nina Bjarnason er på valg
Valg af revisorer
Eventuelt
Bestyrelsen, DSKF
Referat
Referat af General forsamling på Hotel Grand Park i Korsør d. 9. april 2010
1. Valg af dirigent: Gesche Jurgens
2. Formandens beretning om det sidste års gøremål.
3.Selskabets stående udvalg og råd:
Torben Laursen berettede om kursusudvalgets afviklede A-kurser, som generelt får en god evaluering på gennemsnitligt 4. Budgetterne holdes. Det blev igen diskuteret, hvem der skal med på kurserne? Torben Laursen og Stig Waldorff har tidligere korresponderet med Sundhedsstyrelsen og fået godkendt at I-læger og phd. studerende, ansat på de kliniske farmakologiske afd., måtte deltage. Begrundelsen har været det meget lille antal yngre læger i hoveduddannelse. Antallet er dog stigende. Det blev anført fra en af tilhørerne at det måtte være op til den enkelte afdeling at træffe valget om i-læger skal med på kursus. Endvidere blev der spurgt om fra tilhørerne om Sundhedsstyrelsen vil betale for at lægerne skal 2 gange på kursus. Det har dog hidtil været praksis at et h-kursus under introstilling godkendes som H-kursus og således ikke skal tages 2 gange. Sundhedsstyrelsen har ikke taget stilling til om de vil betale for at lægerne kommer på kurserne 2 gange. Sidst blev det også diskuteret om kurserne skal slås op i andre nordiske lande?
Det blev anført fra yngre læger at det er vigtigt for faget at de yngre mødes på tværs af faget og rent faktisk ser hvad faget kan byde på. Det blev derefter diskuteret om man kunne lave et fælles introduktionskursus, som forkortet omfatter samme emner og besøg på diverse institutioner?
Kursusudvalget vil diskutere disse ting og komme med en udmelding.
4. Kassereren fremlagde regnskabet.
Det blev bemærket at der skal stå kontingent til afholdelse af World Pharma 2010 i stedet for udelukkende World Pharma. Kræver ny påtegning af revisorerne. Skal ikke nødvendigvis rundsendes igen.
5. Valg af bestyrelse:
Nina bliver fast medlem af bestyrelsen. Mette Marie bliver valgt til nyt medlem fra Odense. Jeanett og Tonny fortsætter som suppleanter.
Dvs. at bestyrelsen fremover består af: Jens Peter Kampmann, Nina Bjarnhof, Torben Laursen, Hanne Rolighed Christensen, Mette Marie Christensen og Eva Sædder som bestyrelsesmedlemmer. De 2 suppleanter bliver: Tonny Petersen og Jeanett Borregaard.
6. Valg af revisorer. Jesper Sonne og Henrik Enghusen Poulsen blev genvalgt
Referat af ordinær Generalforsamling i Dansk Selskab for Klinisk Farmakologi den 2. september 2009 i lægemiddelstyrelsen
- Valg af dirigent
Torben Laursen blev valgt
2.Valg af bestyrelse.
Jesper Hallas er på valg og ønsker ikke genvalg
Birgtte Brock er på valg og ønsker ikke genvalg
Birgitte Klindt Poulsen er på valg og kan ikke genvælges
Følgende tre kandidater var opstillet: Hanne Rolighed Christensen, Jens Peter Kampman, Stig Waldorff. Generalforsamlingen valgte de opstillede kandidater enstemmig.
- Formandens beretning om Selskabets virksomhed. Følgende punkter blev berørt:
- Møder: I det forgangne år blev der afholdt møder omkring glitiazonerne (“Lessons from the glitazones”) i Odense i samarbejde med Dansk Endokrinologisk Selskab. Mødet omkring alfa-1-antitrypsin blev ikke afholdt, da Dansk Lungemedicinsk Selskab kom os i forkøbet.
- Dansk Selskab for Farmakologi blev stiftet. DSKF har 2 medlemmer i bestyrelsen (Jens Heisterberg og Steffen Thirstrup). DF
- World Pharma 2010. DSKF har meldt sig ind i Foreningen til gennemførelse af WorldPharm2010, hvorved vi får del i et evt. overskud uden at risikere at dækker et evt. underskud. Noget overraskende var medlemskabet inklusiv kontingent med tilbagevirkende kraft fra 2005.
- 2 afdelings kriteriet blev kort omtalt. I Region Øst har klinik farmakologi fået midlertidig dispensation for 2 afdelings kriteriet, men der arbejdes på at få det gjort permanent.
- Palle Mark Christensen er blevet medlem af medicintilskudsnævnet.
- Den nye målbeskrivelse for speciallægeuddannelsen er blevet færdiggjort.
- Sundhedsudvalget. Birgitte Brock vat med som repræsentant for DSKF ved mødet med folketingets sundhedsudvalg (se pkt. 8)
- Formanden for Kursusudvalget ved Torben Laursen. PK kurset blev som noget nyt afholdt i 2 dele, hvilket der var tilfredshed med. De næste to kurser bliver Farmakogenetik/-genomik, metabolisme og ekskretion af lægemidler i Odense til november og farmakoøkonomi til februar. Endvidere blev det oplyst at DSKF ikke dækker tabt arbejdsfortjeneste for delkursuslederne.
- Hjemmesiden ved Tonny Petersen. DSKF’s nye hjemmeside er klar og aktuelt mangler domænet at blive flyttet til den nye side. Designet skulle være mere tidssvarende, samt nemmere for andre at tilføje nyt indhold.
- Selskabets stående udvalg og råd aflægger rapport
- Kassereren fremlagde regnskabet ved Torben Laursen. Regnskabet frem til januar 2009 blev præsenteret. Det blev påpeget at regnskabet ikke var udsendt i forvejen til medlemmerne. Det vil blive udsendt i forbindelse med næste generalforsamling i foråret 2010.
- Valg af revisorer
Jesper Sonne og Henrik Enghusen blev genvalgt
- Forslag til vedtægtsændring for §2 :
…..Bestyrelsen konstituerer sig med en formand, en sekretær og en kasserer.
Foreslås ændret til …..Bestyrelsen konstituerer sig med en formand, en næstformand, en sekretær og en kasserer.
Forslaget blev forkastet, dels pga. tvivl om ordlyden af de nuværende vedtægter, da udgaven på hjemmesiden var forældet, samt fordi det i følge generalforsamlingen stod bestyrelsen frit for at udnævne poster udover de nævnte i vedtægterne.
- Referat fra møde i Folketingets Sundhedsudvalg ved Birgitte Brock. Vellykket møde, hvor Sundhedsudvalget kort blev præsenteret for de Regionale Lægemiddelkomiteer, samt gjort bekendt med specialets eksistens.
- Nyt fra Dansk Selskab for Farmakologi
Kim Brøsen havde meldt afbud hvorfor punktet udgik
- Evt
Genopslag af H-stillingerne i Region H, da der ikke var ansøgere til de to sidste stillinger
Referat af Generalforsamlingen
Generalforsamlingen blev afholdt 18. juni 2008 I Lægemiddelstyrelsen.
Der var 13 fremmødte medlemmer.
- Valg af dirigent
Jens Peter Kampmann blev valgt med akklamation
2. Valg af bestyrelse.
Gesche Jürgens er på valg og ønsker ikke genvalg
Lene Reuther ønsker at udtræde af bestyrelsen
Jens Heisterberg er på valg og vil gerne genopstille
Lars Peter Nielsen er på valg og kan ikke genvælges
Steffen Thirstrup er på valg, og vil gerne genopstille
Bestyrelsen foreslå følgende medlemmer valgt til bestyrelsen: Jeanett Boregaard (ønskede kun valg som suppleant), Eva Sædder, Tonny Petersen og Torben Laursen. Der var ikke fremkommet andre forslag til nye bestyrelsesmedlemmer. Generalforsamlingen valgte de opstillede kandidater med akklamation. Bestyrelsen vil på førstkommende møde konstituere sig selv.
3. Formandens beretning om Selskabets virksomhed
Steffen Thirstrup aflagde en kort beretning om foreningens virke i det forløbne år. Særlig tre punkter gav anledning til en efterfølgende livlig diskussion – (a) Mødeaktiviteten ; (b) Bestyrelsens håndtering af høringsopgaver; (c) DSKF’s hjemmeside.
Ad a) Det forløbne år havde kun budt på få møder, hvilket hverken bestyrelsen eller generalforsamlingen fandt acceptabelt. Det blev fremhævet at en fast årlig mødeaktivitet var ønskværdig både for at profilere faget, men også for at være identitetsskabende for nye medlemmer/yngre læger. Enkelte foreslå at man skulle arbejde hen mod et fast antal årlige møder udover det årlige farmakologiske fællesmøde ’Dansk Farmakologi XXXX’ som afholdes i januar i Odense. Dette vandt dog ikke udelt tilslutning, hvilket der heller ikke var for forslaget om at afholde små møder, hvor yngre medlemmer kunne diskutere deres forskning med de seniorer kollegaer. Generalforsamlingen opfordrede bestyrelsen til at arbejde for at der afholdes mindst et årligt møde foruden ’Dansk Farmakolog’ med fokus på klinisk farmakologiske problemstillinger – enten i form af et møde i tilslutning til mødet i Odense eller som fx et sommermøde. Desuden blev bestyrelsen opfordret til at forsøge at afholde møder i samarbejde med andre videnskabelige selskaber for at skaffe den fornødne deltagerskare. Bestyrelsen tog generalforsamlingens ønsker til efterretning, og vil forsøge at efterleve ønskerne.
Ad b) Generalforsamlingen ønskede mere åbenhed omkring DSKF’s høringssvar og beslutninger fx gennem offentliggørelse af høringssvar på hjemmesiden. Generalforsamlingen opfordrede bestyrelsen til i større grad at involvere medlemmerne i udarbejdelse af høringssvar enten vi specifik uddelegering af opgaven eller via udsending til samtlige medlemmer. Bestyrelsen vil som udgangspunkt sende alle høringsopgaver ud til medlemmerne samt i konkrete tilfælde uddelegere opgaven – også til medlemmer udenfor bestyrelsen. Bestyrelsen vil arbejde for at alle høringssvar bliver tilgængelig på hjemmesiden.
Ad c) Generalforsamlingen efterlyste en opdateret hjemmeside. Bestyrelsen beklagede og lovede at rette op på dette.
4. Selskabets stående udvalg og råd aflægger rapport
Formanden for Kursusudvalget (Torben Laursen) kunne ikke deltage, men havde fremsendt en rapport for årets kursusaktivitet (vedhæftet). Rapporten blev taget til efterretning.
- Kassereren fremlægger det reviderede regnskab
Gesche Jürgens fremlagde det reviderede regnskab (vedhæftet). Regnskabet blev godkendt
6. Valg af revisorer
Jesper Sonne og Henrik Enghusen blev genvalgt
- Dannelse af ’Dansk Farmakolgi’ og associering med BCPT
- Dannelse af paraplyorganisationen ’Dansk Farmakologi’ bestående af DSKF, DSFT, DSK2F, Dansk Selskab for Farmakoepidemiologi og Dansk Farmaceutisk Selskab samt associeringsaftale mellem ’Dansk Farmakolgi’ og Basic and Clinical Pharmacology and Toxicilogy. Forslag til vedtægter for ’Dansk Farmakologi’ samt forslag til associeringsaftale vedlagt.
Bestyrelsen gennemgik kort arbejdet med dannelsen af ’Dansk Farmakologi’. Bestyrelsen havde længe været splittet i sin holdning til forslaget og havde forud for generalforsamlingen stemt om forslaget. Et flertal i bestyrelsen var tilhængere af forslaget og anbefalede generalforsamlingen at stemme for forslaget, men et mindretal forholdt sig kritisk. Disse kritikpunkter blev livligt diskuteret med Kim Brøsen, hvilket resulterede i en række mindre ændringer i vedtægterne for den kommende paraplyorganisation. Slutteligt kunne generalforsamlingen tilslutte sig at DSKF acceptere associeringsaftalen. Kim Brøsen vil indkalde til stiftende generalforsamling. DSKF skal stille med 2 medlemmer + 1 suppleant.
- Eventuelt
Steffen Thirstrup orienterede om arbejdet med at få Sundhedsstyrelsens accept af deltagelse af ikke-kursister samt ikke-læger i DSKF’s kurser. DSKF har fremsendt en anmodning om et møde med Sundhedsstyrelsen og modtaget positiv tilbagemelding. Endeligt møde er dog endnu ikke aftalt.
Lars Peter Nielsen orienterede om arbejdet med Sundhedsstyrelsens specialegennemgang. Mere information vil tilgå medlemmerne senere på året.
Hanne Rolighed opfordrede bestyrelsen til at tage kontakt til Sundhedsstyrelsen med henblik på diskussion af kravet om at uddannelsen skal finde sted på mindst 2 klinisk farmakologiske afdelinger. I Hovedstaden er der indgået aftale om ad hoc dispensation og i Århus/Odensen er der indgået en aftale om at stillingerne er delt mellem de to afdelinger. Hanne opfordrede til at bestyrelsen arbejder mod en permanent dispensation for faget.
Steffen Thirstrup
Referat af generalforsamling (GF).
Amtssygehuset i Gentofte 26/1 2006.
1. Valg af dirigent:
Jens Peter Kampmann blev valgt.
2. Valg af bestyrelse:
Der var skriftlig afstemning, følgende blev valgt til bestyrelsen: Steffen Thirstrup (20 stemmer), Lone Ottesen (13 stemmer), Gesche Jürgens (12 stemmer). Nina Bjanarson (8 stemmer) bliver suppleant. Da Lone Ottesen blev valgt ind i bestyrelsen, overtages hendes suppleantpost af Jens Heisterberg.
3. Formandens beretning:
Beretningen blev afgivet mundtligt, og her følger et referat:
A. Der er blevet afholdt møde på Hindsgavl i DSKF regi. Mødet har startet en proces, som bestyrelsen opfordres til at arbejde videre med.
B. Der er blevet afholdt et møde omkring biologiske lægemidler i DSKF regi. Formanden fandt det skuffende, at der trods mødets vigtighed, var relativ få deltagere både fra de andre inviterede selskaber og fra DSKF.
C. Der er blevet afholdt et møde i forbindelse med 60 års jubilæet for Danish Pharmacology and Toxicology. Mødet var en stor succes.
D. Det er blevet afholdt et fællesmøde mellem DSKF og DSFT. Mødet var en succes. Det er vigtigt at de to selskaber fortsætter det gode samarbejde.
Angående punkt A: Nogle af de tilstedeværende ved GF tilkendegav, at de var uenige med bestyrelsen i beslutningen, om at Hindsgavl-mødet skulle sponsoreres af LiF. Nogle af de tilstedeværende ved GF spurgte om hvilke forudsætninger, som lå til grund for udvælgelsen af deltagerne til Hindsgavl-mødet. Der blev svaret, at forudsætninger primært var baseret på geografiske, aldersmæssige samt arbejdsmæssige (sekundær/primærsektoren, centraladministrationen og lægemiddelindustrien) betragtninger. Der blev udleveret et præliminært skrift fra Hindsgavl-mødet til deltagerne ved GF. GF opfordrede bestyrelsen til at arbejde videre med ideerne fra Hindsgavl-mødet.
Angående punkt B: Nogle af de tilstedeværende ved GF tilkendegav at en mulig forklaring på de relativt få deltagere kunne skyldes, at der angivelig var usikkerhed om mødet blev overhovedet blev afholdt og at der tidligere på året var afholdt et lignende møde i et andet regi.
Herefter blev beretningen godkendt.
4. Rapporter fra stående udvalg:
Kursusudvalget: Torben Laursen var ikke til stede, men han havde fremsendt skriftlig rapport (udsendt sammen med mødeindkaldelse til GF). Beretningen blev godkendt.
Målbeskrivelsesudvalget: Per Damkier var ikke til stede, men han havde fremsendt skriftlig rapport (udsendt sammen med mødeindkaldelse til GF). Beretningen blev godkendt.
DSIM’s kursus I klinisk farmakologi:
Jens Peter Kampmann afgav mundtlig beretning. Kurserne forløber tilfredsstillende. Beretningen blev godkendt.
5. Regnskab:
Godkendt. Fortsætter nuværende kontingentsatser. Henrik Enghusen Poulsen underskriver regnskab ved først givne lejlighed.
6. Revisorer:
Henrik Enghusen Poulsen og Jesper Sonne ikke på valg. Per Buch Andreasen blev valgt som revisorsuppleant.
7. Procedure for optagelse af ikke-lægelige medlemmer
Bestyrelsen opfordres til at arbejde videre med at finde en procedure for optagelsen af ikke-lægelige medlemmer i DSKF. I den forbindelse opfordres bestyrelsen til at arbejde på en procedure, som sikre at lægerne i DSKF til enhver tid bestemmer, når det drejer sig om uddannelsesmæssige forhold vedrørende specialet klinisk farmakologi.
8. Repræsentanter til Dansk Medicinsk Selskab
De nuværende repræsentanter fortsætter.
7. Eventuelt.:
A. World Pharma 2010: Kim Brøsen berettede om, at processen med World Pharma 2010 forløber planmæssigt. For mere information se www.iuphar2010.dk.
B. Bestyrelsen opfordres til at fortsætte arbejdet med at identificer læger, som har været eller er under uddannelse i klinisk farmakologi, samt speciallæger i klinisk farmakologi.
C. Ved årets udgang var der I alt 163 medlemmer (heraf er 5 firmamedlemskaber)
Referent: Palle Mark Christensen
Referat af DSKF’s ordinære generalforsamling den 22. januar 2004
Deltagerantal: 12
- Steffen Tirstrup valgt til dirigent.
- Som nye medlemmer af bestyrelsen vælges Per Buch Andreasen (København) og Palle Mark Christensen (Odense) uden modkandidater. Stig Waldorff genvælges.
- Formandens beretning godkendes. Den skriftlige beretning kan læses på Selskabets hjemmeside.
- Kursusudvalget formand Torben Laursen ikke til stede, men har sendt et skriftligt resume over udvalgets aktiviteter og status, som refereres af Kim Dalhoff. Der har været afholdt 2 kurser i 2003: ”Farmakokinetik/TDM” i april og ”Metabolisme” i december, begge med stor tilslutning og god evaluering. Der afholdes 4 kurser i 2004: ”Farmakoøkonomi” er programsat til 3-4 februar og ”Farmakodynamik” til 12-14 maj. Der har været ønsker om at de nøjagtige datoer for kursernes afholdelse meldes ud i så god tid som muligt. Iflg. hovedkursuslederen meldes dette ud ca. ½ år i forvejen. Antallet af læger i kursusstillinger andrager i øjeblikket 4-5 i Århus, 2 på Rigshospitalet, 2 på Bispebjerg, 1 i Gentofte, 1 i Lægemiddelstyrelsen og 0 i Odense. Budget for de planlagte kurser er uden videre godkendt af Sundhedsstyrelsen.
Målbeskrivelsesudvalgets formand Per Damkier aflagde rapport om udvalgets arbejde i 2003. Det har primært drejet sig om færdiggørelse af målbeskrivelserne for faget. Disse er nu godkendt af Sundhedsstyrelsen og der pågår p.t. et større arbejde med at få dem implementeret. Næste skridt bliver udarbejdelse af logbøger samt tilsikring af at indholdet i målbeskrivelserne kan opfyldes på de relevante klinisk farmakologiske afdelinger eller ved deltagelse i uddannelseskurserne. Per Damkier ville gerne bistå i det videre arbejde med logbøgerne.
- Regnskabet for 2003 godkendt.
- Kontingent for det kommende år vil forblive uændret 200 kr. for individuelle medlemmer og 2.000 kr. for firmaer. Det var en diskussion om det ønskelige i at hæve firmakontingentet og øremærke denne indtægt til specifikke arrangementer som fx et klinisk farmakologisk årsmøde.
- De nuværende revisorer Henrik E. Poulsen og Jesper Sonne genvælges.
- Ingen punkter til eventuelt.
Referent: Kim Dalhoff
Generalforsamling 2003
Torsdag den 10. april 2003 kl. 18:30
Auditoriet, AstraZeneca A/S, Roskildevej 22, 2620 Albertslund
Dagsorden:
1.Valg af dirigent
2.Valg af bestyrelse
Hanne Rolighed Christensen og Ole Schmitz er på valg (begge valgt 2001, begge villige til genvalg). Kim Dalhoff og Per Damkier er ikke på valg (begge valgt i 2000 og 2002). Stig Waldorff er ikke på valg (valgt 2002). Bestyrelsen foreslå Lars Peter Nielsen og Stig Ejdrup Andersen som nye medlemmer af bestyrelsen og som suppleanter foreslås Lone Ottesen og Palle Mark Christensen.
3.Formandens beretning
4.Rapport fra udvalg
- Kursusudvalget
- Målbeskrivelsesudvalget
5.Regnskab 2002
6.Kontingent
Bestyrelsen foreslår en kontingent forhøjelse til 200,- kr. årligt for individuelle medlemmer. Herudover foreslås et erhvervsmedlemskab på 2000,- kr. årligt (erhvervsmedlemskabet giver ikke firmaets ansatte automatisk stemmeret ved generalforsamlingen, med mindre de også er individuelle medlemmer og læger).
7.Valg af revisorer (Henrik E. Poulsen og Jesper Sonne er begge valgt i 2002 og er ikke på valg, Per Buch Andreasen er revisorsuppleant)
8.Eventuelt
P.b.v.
Kim Dalhoff
Referat af den ekstraordinære generalforsamling i DSKF onsdag den 25. september 2002
Deltagerantal: 9
Jens Peter Kampmann (dirigent) kan konstatere at den ekstraordinære generalforsamling er lovligt indkaldt.
- Forslaget til vedtægtsændring vedtages enstemmigt
- Formanden (HRC) oplyser, at bestyrelsen ved den næste ordinære generalforsamling foråret 2003 vil komme med forslag til kontingentstigning fra de nuværende 100,- kr. årligt til 200,- kr. årligt samt foreslå et såkaldt erhvervsmedlemskab på 1000,- kr. årligt
M.v.h.
Kim Dalhoff (referent)
Referat af generalforsamling i DSKF 21. maj 2001
Referent: Kim Dalhoff
- Frederik Andreasen vælges til dirigent
- Formandens beretning
Der henvises til selskabets hjemmeside
- Orientering fra den uddannelsesansvarlige
Der foreligger et kursusprogram som vil være dækkende de næste par år. Efterårets kursus om TDM vil foregår i Århus 5-7 november 2001. Udvalget understreger vigtigheden af, at de lokale kursusledere i god tid inden kurserne fremsender materiale til hovedkursuslederen. Herudover fandt man det ønskværdigt, at programmer for fremtidige kurser bliver annonceret bredt fx. via hovedkursuslederen til LIC m.h.p. tilmeldinger fra industrien. Alle nyansatte kursusreservelæger skal snarest efter tiltrædelse tilmelde sig hos hovedkursuslederen.
- Fremlæggelse af regnskab
For at lette administrationen er kontoen i Den Danske Bank nedlagt og beløbet overført til BG Bank. Udgifterne har i forhold til 1999 været lave, primært pga. få kurser og møder. En stor post i regnskabet har imidlertid været udgift til udsendelse af nyhedsbreve etc. til medlemmerne via Lægeforeningen, og der vil derfor i fremtiden kun bliver udsendt materiale til medlemmerne vie e-mail. En optælling viser, at kun få medlemmer ikke har/ikke har angivet en mail adresse. I øvrigt bliver alle meddelelser om møder etc. lagt på selskabets hjemmeside www.dskf.org. Regnskabet blev godkendt og kan i øvrigt studeres på hjemmesiden.
- Kontingent
Uændret 100 kr. årligt
- Valg til bestyrelsen
Hanne Rolighed Christensen og Ole Schmitz indvalgt
- Valg af tilforordnede
Henrik E. Poulsen og Kim Brøsen indvalgt med Frederik Andreasen som suppleant
- Valg af revisorer
Per Buch Andreasen og Stig Waldorf fortsætter
- Eventuelt
Generalforsamlingen fandt, at Selskabet støtter initiativer fra medlemmerne vedr. mødearrangementer og indbydelse af udenlandske foredragsholdere og medlemmerne opfordres derfor til at henvende sig med sådanne tiltag.
General forsamlingen fandt, at man bør afholde et årsmøde med et videnskabeligt indhold (evt. foredragskonkurrence) og en afsluttende fest. 2002 er jubilæumsår (DSKF stiftet 3.3.1977) og bestyrelsen opfordres til at markere denne begivenhed på særlig måde.